A Duna House közzétette az idei első negyedévre vonatkozó negyedéves előzetes mérőszámokat.

Hálózati jutalékbevételek és irodaszámok:

A DH magyarországi hálózatában realizált jutalékbevétel 2,7 százalékkal emelkedett a tavalyi első negyedévhez képest, a hálózati irodaszám a negyedév végére 154-re emelkedett.

A lengyel hálózatban realizált jutalékbevételek a normál szezonalitásnak megfelelően alakultak. A hálózati irodaszám csökkenése elsősorban a Metrohouse-csoport akvizícióját követően bevezetett szigorúbb működési szabályokra és a magasabb franchise díjakra visszavezethető hálózati tisztulás eredménye. Bár ez a folyamat előreláthatóan a következő negyedévekben is tovább folytatódhat, az üzleti év végére nettó irodaszám növekedés prognosztizálható. A lengyel franchise jogok értékesítése jelentősen meghaladta a vezetőség várakozásait. Jelenleg további 7 iroda nyitása van folyamatban és a vezetőség véleménye szerint az új szabályok szerint működő franchise partnerekkel az együttműködés is hatékonyabb és eredményesebb lehet.

Saját tulajdonú irodákra jutó jutalékbevétel és irodaszám alakulása:

A magyarországi saját iroda-szegmens jutalékbevétele év/év alapon 6 százalékkal csökkent, a tavalyi negyedik negyedévhez képest viszont 13 százalékos a növekedés, a vezetőség összességében elégedett a szegmens Magyarországon elért első negyedéves teljesítményével.

A lengyelországi saját irodák megközelítőleg az előző negyedévivel azonos összegű jutalékbevételt generáltak. A DH Csehországban egyelőre egy irodát működtet. A csehországi saját iroda-szegmens első negyedéves teljesítménye az előző negyedévihez képest gyengébben alakult. A tevékenység lényegesen kisebb méretéből adódóan az iroda teljesítménye kevésbé egyenletes és akár egy-egy, jelentősebb jutalékbevételt eredményező ügylet következő negyedévben történő lezárása is jelentős befolyással bír az eredményekre. A folyamatban levő ügyletek alapján a vezetőség az első negyedévnél erősebb második negyedévet prognosztizál.

Közvetített hitelállomány alakulása:

A magyarországi hitelközvetítési tevékenységben a közvetített hitelállomány mintegy 38 százalékkal haladta meg a tavalyi év első negyedévében közvetítettet.
Lengyelországban szintén pozitív fordulat következett be, és a közvetített hitelállomány forintra átszámított összege (5,7 milliárd forint) az előző negyedévhez képest 25 százalékos növekedésen túl új csúcsot ért el. A lengyelországi szegmens teljesítményét befolyásoló folyamatok alakulását a vezetőség pozitívan ítéli meg és a várakozások szerint a közvetített hitelállomány növekedése tovább folytatódhat 2017. második negyedévében is.

Közvetített lakástakarékpénztári állomány alakulása:

A Cégcsoport lakástakarékpénztári megtakarításokat érintő közvetítői tevékenysége egyelőre Magyarországra korlátozódik. A szintén a pénzügyi termék-közvetítés részét képező tevékenység jó negyedévet zárt, a 2017 első negyedévében közvetített lakástakarékpénztári állomány összege 12 százalékkal múlta felül a tavalyi év hasonló időszakában közvetítettet.

Forrás: dh.hu

További cikkek:

Megtorpant az ingatlanpiac: egyre többet alkudhatunk a lakás árából

A hozzászólások le lettek tiltva.