Az ingatlan befektetési célzattal való vásárlása napjaink szerves részét képezi. Ebben a cikkben  ezzel kapcsolatos tippek, információk olvashatók egészen a kockázati tényezőktől a vásárlási lehetőségek felderítéséig.

Kockázati tényezők

Amennyiben kiadunk egy ingatlant, tehát folyamatos bevételt generálunk vele, akkor átlagosan 7-10% hozamot tudunk elérni egy-egy ingatlan esetében. Amennyiben azonban hirtelen lenne szükségünk nagyobb tőkére és eladáson gondolkodunk, abban az esetben nem egy likvid befektetési termékről beszélünk, mivel megfelelő áron nehéz értékesíteni, ráadásul idő szűkében.

Mindenképpen fontos azonban megemlíteni, hogy az ingatlan, mint befektetési forma igenis jó elem lehet, mert diverzifikációs, azaz kockázatmegosztási szempontból nézve elengedhetetlen.

Hozamok

Az ingatlan befektetéseink hozama két forrásból származhat:

  1. Bérbeadás

Ebben az esetben érdemes külföldi egyetemistákra építeni, vagy pedig hozzájuk hasonló réspiacot keresni.

  1. Eladás (értéknövekedés után járó hozam)

Ingatlanpiaci befektetők

Ingatlanra, mint befektetésre tekinteni rengeteg körültekintést és tervezést igénylő feladat. Mindenképpen átgondolt és kidolgozott stratégiára van szükséged ahhoz, hogy megfelelően tudd kezelni a befektetésre szánt ingatlanokat. Továbbá arról sem szabad elfeledkezni, hogy akár már egy saját ingatlan vásárlása is milyen kiváló befektetési lehetőség lehet.

Terepszemle

  • Ha ilyen jellegű befektetésen töröd a fejedet, érdemes körültekintően utána járnod a lehetőségeidnek.
  • Növeld a kapcsolati tőkédet, ezzel is növelve esélyét a megfelelő lehetőségek megtalálásának.
  • Kövesd az önkormányzati pályázatokat, híreket, nézz utána a városfejlesztési terveknek, irányoknak.
  • Az ingatlan expokon, kiállításokon pedig olyan információkat gyűjthetsz, melyekből később akár profitálhatsz is. Nem beszélve az ingatlan szakértők, kivitelezők szakmai tudásáról. Nem utolsó sorban pedig kiválóak ezek a rendezvények a kapcsolati hálód bővítésére is.

Ha pedig szeretnél egy igazán elhivatott és lendületes csapat tagjaként közelebbről megismerkedni az ingatlanértékesítés rejtelmeivel csatlakozz csapatunkhoz, több nyitott pozícióval várunk Téged!

Forrás: Minner.hu

A hozzászólások le lettek tiltva.