Az elmúlt három évben az ingatlanpiaci körülmények sokat javultak és egy tartós piaci fellendülés vette kezdetét, aminek még közel sincs vége. Ez érzékelhető a budapesti lakótelepek drágulásán is. Nem egy telep esetében megkétszereződtek az átlagárak a 2013-as szinthez képest – olvasható az FHB Lakásárindexének elemzésében.

A nagy, budapesti lakótelepek közül a legnagyobb mértékű drágulás az alábbiaknál figyelhető meg:

  • Kelenföldi
  • Újpalotai
  • Fehérvári úti
  • József Attila
  • Kőbánya-Újhegyi
  • Havanna-lakótelep

Jelenleg a legdrágábbnak a Lágymányosi lakótelep számít, ott már több mint 460 ezer forintot kell fizetni egy négyzetméter területért, a második helyen pedig a Vizafogó ingatlanai állnak, melyek csaknem 450 ezer forintos átlagáron kelnek el.

A lakótelepek lakásai a XI., XIII. és a III. kerületben a legdrágábbak. A legolcsóbbak pedig a külső városrészekben találhatók: XXI., XX,. XIX. és a XVIII. kerületekben. A válságot leginkább a lakótelepi lakások sínylették meg, mivel ezeknél az ingatlanoknál volt a legnagyobb értékvesztés. A válság után azonban szárnyalni kezdett a piac, mivel a téglalakásokhoz képest, viszonylag olcsón bele lehetett vágni a lakásvásárlásba.

 

Ebből a cikkből is kitűnik, hogy az ingatlanpiaci kilátások nagyon pozitívak. Amennyiben szeretnéd kiaknázni a benne rejlő lehetőségeket, gyere és csatlakozz csapatunkhoz! Várjuk fényképes önéletrajzodat a hr.golden.benemma@dh.hu címre. 

 

Forrás: realista.hu

A hozzászólások le lettek tiltva.