Lényegesen drágábban és gyorsabban el lehet adni azokat az ingatlanokat, melyeket a tulajdonosok először felújítanak és nem lelakott állapotában szeretnének túladni rajta. A lakás rendbetétele visszahozza az árát árulta el a Duna House elemzési vezetője.

Egy gépészetileg, műszakilag korszerűsített, kicsinosított lakás másfélszer, kétszer annyit ér, mint egy ugyanolyan elhelyezkedésű és területű, de leromlott állapotú ingatlan. Általánosságban kijelentkező, hogy a saját célra vásárlók általában a jobb állapotú ingatlanokat keresik, míg a befektetési célzattal rendelkezők inkább a felújítandó otthonokat veszik. Átlagban az eladott otthonok 40%-a kerül befektetői kézbe, de némely városrészekben, például a budapesti belvárosban ez az arány 70-80% is meglehet.

Az elemzési vezető szerint a saját célra vásárlók azokért az ingatlanokért hajlandóak többet fizetni, amelyek energiatakarékosak és viszonylag alacsony költséggel fenntarthatók. Éppen ezért is fontos a felújítás, mert ezek a vásárlók előnyben részesítik, ha újak a nyílászárók, korszerű a fűtés és jól szigetelt az épület. Természetesen az ingatlan összképe sem elhanyagolható. Így az ingatlan értékesítése előtt, amennyiben módunkban áll, inkább korszerűsítsük, újítsuk fel és csak utána vágjunk bele az értékesítésébe.

Ha pedig a felújítás készen van, érdemes szakmai segítséget igénybe venni a könnyebb, szakszerűbb és kényelmesebb ingatlan eladás-vétel érdekében. Ezért pedig forduljon hozzánk bizalommal irodáink bármelyikében!

Irodáink:

Baross utca

Bécsi út

Nagy Lajos Király útja

József Körút

Gogol utca

 

Forrás: realista.hu

A hozzászólások le lettek tiltva.