Az Y2Y business coachok Y generációs coachok, akik az International Coach Federation által akkreditált business coach képzésen végeztek. Honlapjukon pedig megjelent egy cikk, melyben az ezen generációs személyekkel folytatott 1000 órányi beszélgetés tapasztalatai alapján összefoglalják, hogy milyen szükségletei vannak az Y generációs korosztálynak, ha munkavállalásról van szó.

A szemléltetéshez a régről jól ismert Maslow szükséglethierarchiáját vették alapul. Tehát ebben a témában is alul helyezkedik el az a tényező melyre leginkább szüksége van (must have) a szóban forgó csoportnak.

1. Közösségi média használat, rugalmas munkavégzés, távmunka

Igen, minden irodánk internettel ellátott és kvóta nélküli a hozzáférés. (Ettől függetlenül persze mindenki díjazza, ha az irodában töltött időd nagy részét nem a neten való szörföléssel töltöd el 🙂 ) Nálunk teljes mértékben rugalmas a munkavégzés és viszonylag kötetlen a munkarend. És hogy mit is jelent ez a valóságban? Hetente általában 3 fix alkalom van, mikor az irodában kell tartózkodnod.

  • Minden irodában van egy heti meetingünk, amire másfél-2 órát számolhatsz.
  • Mindenkinek van egy személyes heti riportja az irodavezetővel, ami egy órát vesz igénybe.
  • Ezen felül pedig heti 1 ügyeleti időt biztosan vállalnod kell az irodában, ami fél napot vesz igénybe, vagy 09:00-tól 13:30-ig tart, vagy pedig 13:30-tól este 18:00-ig.

Ezeken az alkalmakon kívül általában mindenki egyénileg tudja kialakítani a napi rutinját, valamint az időbeosztását.

2. Egyéni felelősség, jól mérhető saját eredmények, lebontott vállalati célok

Minden értékesítő kollégánk teljes mértékben rendelkezik egyéni felelősséggel. A közösen kialakított célokat mindenképpen jól mérhető számok formájában határozzuk meg. Egy célkitűzés nálunk akkor megfelelő, ha mérhető, világos, konkrét, a készségeknek, képességeknek megfelelő és mindehhez folyamatos visszacsatolás társul. Cégcsoporton belül mindenkinek egyénileg lebontott célokat határozunk meg, melyek teljesítéséhez természetesen segítség is társul úgy, hogy az egyéni felelősség és döntési jogkör is megmarad.

3. Folyamatos visszajelzés, csapat, coaching szemléletű vezető, mentor

Mint már az előző pontban is említettük, a célkitűzési folyamatunk fontos és elengedhetetlen része a folyamatos visszacsatolás a vezető/mentor részéről. Újonnan érkező kollégáink 6 hónapig mentorral tudnak együtt dolgozni a mindennapok során, ezzel elősegítve a sikeres munkavégzéshez szükséges feltételeket. Ráadásul személyes, heti riportokat tartanak irodavezetőink minden értékesítő kollégával, így kiértékelve az eredményeket és a további feladatokat, fejlesztendő területeket. Szeretünk tanulni és fejlődni, kiemelt figyelmet fordítunk a szakmai továbbképzésekre, tanfolyamokra.

Végezetül pedig mi valóban azon vagyunk, hogy a mindennapi munkavégzés nálunk a kölcsönös bizalmon, elégedettségen alapuljon. Hisszük, hogy képesek vagyunk igazi csapatként komoly sikereket elérni! Mi mindannyian közös célért küzdünk, és ez jelenti az igazi motivációt a csapatmunkára!

4. Jövőkép, céldátumok, transzparens utódlás

Nálunk tisztán ki van jelölve az út, amelyet bejárhatsz. A döntés a Te kezedben van, több opció közül választhatsz. Nem számít mit csináltál ezelőtt, honnan jöttél, ha van benned kellő kitartás, akarat és alázat biztosra veheted a sikert. Nálunk mindenki értékesítőként kezdi meg pályafutását és kizárólag a teljesítmény határozza meg az előre jutását. A későbbiekben válhat belőled mentor, irodavezető, vagy akár franchise partner is. Teljes karrier ábránkat pedig itt tekintheted meg.

5. Önfejlesztés

Kifejezetten szeretjük és támogatjuk, ha munkatársaink szeretnek tanulni és preferálják az önfejlesztést. Ha ilyen terveid vannak, mi támogatunk téged és igyekszünk a mi tudásunkat is átadni neked a mindennapok során.

Ha maradt benned kérdés, ha nem, gyere el és beszélgessünk a továbbiakról személyesen! Küldd el hozzánk fényképes önéletrajzodat a hr.golden.benemma@dh.hu címre, vagy pedig regisztrálj a neved és a telefonszámod elküldésével nyílt napunkra ugyanezen a címen. Kérdezz és mi válaszolunk!

Forrás: y2ycoaching.blog.hu

A hozzászólások le lettek tiltva.