1. Hogyan kerültél a Duna House-hoz? Miért döntöttél az ingatlanpiac és a cég mellett?

3 évvel ezelőtt csatlakoztam a csapathoz. Mielőtt pályát módosítottam volna multinacionális környezetben dolgoztam közel 15 évet. Egy idő után azonban teljesen kiábrándultam a multi világából, nagyobb szabadságra és önmegvalósításra vágytam. Ügyfélszolgálati és logisztikai tapasztalattal érkeztem az értékesítés világába. Mindig is érdekeltek az ingatlanok és az ezzel kapcsolatos szakmák, mint például az építészet. Ráadásul akkortájt volt szerencsém segítséget nyújtani egy barátom adás-vételének lebonyolításában is és mivel sikerrel zárult az üzlet még nagyobb lett a lelkesedésem. Egy ismerősömnek köszönhetően kerültem Gergő cégcsoportjához. Sokat mesélt nekem az ebben rejlő lehetőségekről, de ami végleg meggyőzött, az az ezzel járó kötetlenség és az anyagi potenciál voltak.

2. Véleményed szerint miért jó Gergő cégcsoportjának csapatához tartozni?

Kifejezetten szimpatikus számomra, hogy a Duna House és természetesen a cégcsoport is kiemelt figyelmet fordít a betanításra. Mindenki egy alaptanfolyammal kezdi meg a pályafutását, amelyet egy hosszú betanulási folyamat követ. Támogató és összetartó a csapat, éppen ezért már 1 hónap elteltével magabiztosan tudtam mozogni az értékesítés világában. 1 év elteltével pedig kialakult bennem a mindennapos rutin. Bár fontosnak tartom kihangsúlyozni, hogy a folyamatos tanulás és a naprakész ismeretek elengedhetetlen részei a sikeres munkavégzésnek. Visszatérve az eredeti kérdéshez, szerintem mindent elárul, ha annyit mondok, hogy azóta, amióta itt dolgozom, nem sújtanak le a vasárnap délutánok és a hétfő gondolata sem. Sokkal inkább várom, hogy a következő hét milyen új lehetőségeket tartogat számomra.

3. Hol tartasz most a karrieredben? Milyen sikereket tudhatsz magadénak?

Nap, mint nap érkeznek felém pozitív visszajelzések. Személyesen, telefonban, valamint a Duna House által kidolgozott Értékesítő Értékelő Rendszeren keresztül is. Örülök, hogy mára már ajánlások útján is tudok dolgozni, szerintem ez az egyik legfontosabb elismerés, amit egy értékesítő kaphat.

4. Milyen távlati lehetőségeket, terveket látsz még magad előtt az ingatlanpiac nyújtotta élet-és karrier pályán?

A Duna House berkein belül megannyi lehetőség kínálkozik az előre lépésre. Lehetsz irodavezető, mentor, vagy akár franchise partner is. Bár engem nem ezek az irányvonalak érdekelnek igazán. Sokkal inkább a befektetések foglalkoztatnak, valamint egy passzív jövedelemforrás kialakítása.

5. Mire vagy a legbüszkébb?

A kitartásomra. Nem riadok vissza az esetleges kihívásoktól. Voltak már bonyolultabb üzleteim is, amik általában sikerrel zárultak. Kifejezetten büszke vagyok egy olyan üzletemre, ahol a vevők ügyvédek voltak, az eladó ingatlan tulajdonosa külföldi, ahol a tulajdonos édesanyja volt a meghatalmazott fél. Szóval több oldalról nehezítettek voltak a körülmények. Ennek ellenére másfél hónap alatt lezajlott az adás-vételi szerződés és mindegyik fél elégedetten távozott.

6. Mit tanácsolnál az értékesítés és ingatlan területén pályakezdő értékesítőknek? Mire figyeljenek, mi jelenti a legnagyobb nehézséget ebben a szakmában? Milyen tulajdonság tesz valakit kiemelkedő tehetséggé ezen a pályán?

Ehhez a hivatáshoz elengedhetetlen az alázat, a kitartás, az empátia és a magabiztosság, illetve ne félj az új dolgoktól és fogadd el az élethosszan tartó tanulás tényét. Mondjuk, ha extrovertált személyiséggel rendelkezel, az sem egy hátrány. Továbbá egy-egy üzlet sikeres végkimenetele nagyban függ az emberi hozzáállástól. Nem szabad a kezdeti nehézségek után megtorpanni és töretlenül ki kell tartani a kitűzött céljaid mellett. Például a legelső üzletzárásomat egy hosszabb stagnálás követte, ami könnyen elbizonytalaníthatott volna. Nem mondom, hogy könnyű volt átvészelni, de semmi sem lehetetlen. Emberekkel foglalkozni sosem volt és sosem lesz egyszerű, de meg lehet tanulni az adott helyzeteket professzionálisan kezelni. A hideghívások világától sokan tartanak, pedig csak rutin és hozzáállás kérdése az egész. Nem szabad egy telefonhívást sem személyesen kezelni és a lelkünkre venni az elhangzottakat. Ne görcsölj! A humor és a jókedv sok mindenre gyógyír lehet, mint ahogyan ezekre a helyzetekre is megoldást kínál.

Továbbá akik komoly sikereket szeretnének elérni az ingatlanértékesítésben, azok számára kiemelten fontos, hogy a mind a vevői, mind a megbízói oldalt igyekezzenek képviselni, hisz tudjuk, az egyik sem működőképes a másik nélkül.

A hozzászólások le lettek tiltva.