A válság mélypontjához képest 80%-al kell többet fizetni a fővárosi lakóingatlanokért. Budapesten belül azonban igen komoly eltérések figyelhetők meg az árakat illetően. A pesti belvárosban több, mint a duplájára emelkedtek az ingatlanárak, addig a peremkerületekben “csak” 50%-ot kicsit meghaladó áremelkedés figyelhető meg. A 2008-as szinthez képest 50-80%-os az áremelkedés, derült ki az FHB index elemzéséből.

Budapesten 2017 első három hónapjában a válság idejéhez képest az V., VI., VII. kerületekben megduplázódtak az árak. Az I., XIII., VIII., IX. és X. kerületekben is 75-87%-os volt az emelkedés. A peremkerületekben, valamint a XXII. kerületben volt csak visszafogottabb a drágulás, de még így is meghaladta az 50%-ot.

Ezektől az adatoktól függetlenül ismét erős forgalmat zárt az ingatlanpiac szeptemberben, bár az augusztusi eredménytől 1%-al elmaradt ez a hónap.  “2017. szeptemberben, országosan 13 639 ingatlan adásvétel bonyolódott a Duna House becslése alapján. Az idei III. negyedévben több mint 40 ezer ingatlan cserélt gazdát a tavalyi 35 ezerrel szemben, ami 15%-os többletet jelent a piacon. Az idei első 9 hónapban a Duna House becslése alapján 115 043 adás-vétel történt, míg ugyanebben az időszakban tavaly 114 ezer alatt maradt a forgalom. Ezzel idén először fordult elő, hogy még ha csak csekély mértékben is, de meghaladta az idei piac a tavalyi azonos időszakot.” (Duna House Barométer)

Forrás: portfolio.hu; Duna House Barométer

 

 

A hozzászólások le lettek tiltva.