Egyre nagyobb teret nyer magának napjainkban a home office, azaz a working from home. Ebben az esetben az otthonunkból történik a munkavégzés, bizonyos napokon nem szükséges bemennünk a munkahelyünkre a napi teendőink ellátása céljából. Összegyűjtjük azon feladatainkat, amiket otthonról is könnyű szerrel el tudunk végezni és ilyenkor nem szükséges más, csak egy csendes és világos zug, ahol nyugodtan dolgozhatunk.

Nálunk cégcsoporton belül is lehetőség van az otthoni munkavégzésre, valamint az egyéni időbeosztás kialakítására és a rugalmas munkaidő adta lehetőségek kiaknázására.

Ilyen alkalmakkor azonban nem árt figyelnünk az ergonómiára, fontos, hogy az asztalok, a székek a megfelelő magasságban legyenek, kapjunk elég fényt és az irodaszerekből se szenvedjünk hiányt. Otthon viszont hajlamosak vagyunk ezen részletek felett elsiklani és a konyhaasztalon az edények között, vagy a nappalifotelban neki állni feladatainknak. Ez az opció azonban sem egészségileg, sem hatékonyság szempontjából nem épp megfelelő, ráadásul ilyen feltételek között hajlamosabbak vagyunk nekifogni inkább rendet rakni, vagy megnézni egy jó kis vígjátékot.

Éppen ezért lássunk most pár példát arra, milyen dolgozószobákban folyik a “working from home” a nagyvilágban.

home-office-design-idea-with-sleek-wooden-surfaces-and-minimalistic-overtones.jpg

10-tiny-office-space.jpg

18-tiny-office-space.jpg

6-tiny-office-space.jpg

15-tiny-office-space.jpg

01-seis-ambientes-onde-as-estantes-sao-as-protagonistas.jpeg

 

Forrás: menolakasom.blog.hu

A hozzászólások le lettek tiltva.