Tranzakciószámok októberben

A tavalyi évhez képest idén októberben 13,5%-al több tranzakció ment végbe a hónapban. Viszont évek óta megfigyelhető, hogy az év második felében jelentősen alacsonyabb a tranzakciószám, az első félévhez képest. Ez idén sem alakult másképpen. Március óta most, októberben zajlott a legkevesebb adás-vétel. Az októberi adatok alapján azonban a tavalyinál erősebb IV. negyedévre számít a Duna House.

Keresleti piac

A keresletet illetően is megfigyelhető volt októberben a csökkenő tendencia, ami egyáltalán nem szokatlan az év végéhez közeledve. Az utolsó negyedév értékei jellemzően alacsonyabbak, mint ami az adott év korábbi szakaszára jellemző.

Lakásárak

A keleti országrészben a panellakásokat 219 ezer forintos átlagos négyzetméter áron lehet megvásárolni, míg az ország nyugati felében ez 192 ezer forintos átlag négyzetméteráron lehetséges. A fővárosban ugyanez a lakástípus átlagos négyzetméter ára Budán 417-, Pesten 323 ezer forint volt.

A tégla lakások átlagos négyzetméter ára keleten 252-, nyugaton 221 ezer forint volt. A fővárosban a pesti oldalon találhattuk a legkedvezőbb árat, 410 ezer forint/négyzetméter. A budai oldalon 585 ezer forint körüli négyzetméterár volt jellemző, míg a belvárosban ezért a típusért több, mint 600 ezer forintot kellett fizetni négyzetméterenként.

 

Forrás: Duna House Barométer

 

A hozzászólások le lettek tiltva.