A lakáskeresők nagyon legyenek körültekintőek mielőtt lefoglalózzák a kiszemelt ingatlant, ugyanis csalók lelopják a képeket az Airbnb-ről, meghirdetik a lakást és meglépnek a foglalóval.

Igen, tudjuk. Az ingatlanárak folyamatosan emelkednek, így mindenki igyekszik mihamarabb lecsapni a szimpatikusnak és kedvezőnek ígérkező lehetőségekre. De ha nem vagyunk kellően körültekintőek és nem veszünk igénybe szakmai segítséget, könnyen csalás áldozatává válhatunk. Mint ahogyan ez a napokban több emberrel is megesett. Ezek az ingatlanos csalók más ingatlanait hirdetik meg az ingatlan.com-on és beszedik a foglalót, majd se szó se beszéd eltűnnek.

A 444.hu Erika esetéről számol be, aki októberben meglátta a hőn áhított lakását az ingatlan.com-on: Andrássy út és Nagymező utca sarka, 71 négyzetméter, emelet, felújítva, 28 millióért. Ezen a környéken, egyébként az átlag négyzetméterár 1 millió forint.

Erikának nehezen ugyan, de sikerült elérni az eladót, aki azt mondta neki, hogy még ki van adva a lakás, így csak két hét múlva lehet megtekinteni. Ő ettől függetlenül hajlott arra, hogy látatlanba is letegye a foglalót, de előtte egy kicsit mégis nyomozni kezdett az ingatlan és a tulajdonos után. Így bukkant rá az eredeti tulajra, akinek fogalma sem volt arról, hogy árulják a lakását. Erika mindeközben megkapta a csalóktól a letéti szerződést és egy bankban várták volna, hogy a közel 3 millió forintnyi előleget beszedjék tőle.

Miután az ügy napvilágot látott, kiderült, hogy koránt sem ő az egyetlen kiszemelt. Egy másik, 108 négyzetméteres felújított emeleti lakást az Opera mellett az Andrássyn 26 millióért „árultak” a csalók szintén az ingatlan.com-on.

Ezeknek a helyzeteknek az elkerülése végett is ajánlott ingatlanértékesítők segítségét igénybe venni egy-egy adás-vételi folyamat során. Nem csak időt és energiát spórolhat vele, hanem biztonságban és valóban hivatalos keretek között, szakemberek segítségével járhatja végig a folyamatokat! Amennyiben szeretné igénybe venni szakmai szolgáltatásunkat az alábbi linkeken keresztül kiválaszthatja az Ön számára legszimpatikusabb kollégánkat, illetve irodánkat:

Baross utcai iroda

Bécsi úti iroda

Gogol utcai iroda

József körúti iroda

Nagy Lajos Király úti iroda

 

forrás: 444.hu

 

 

 

A hozzászólások le lettek tiltva.