Duna House felmérés

A Duna House felmérést készített arról, melyek a legkedveltebb fővárosi kerületek, illetve agglomerációs települések. Egészen 2013-ig visszamenőleg vizsgálta meg a vásárolni szándékozó ügyfelek által megadott preferált területeket.

A győztes kerületek

Budapesten a budai oldal kerületei közül legtöbben a XI. kerületet jelölték meg. Tőle minimálisan maradt csak le a II. kerület, mint lehetséges jövőbeni lakóhely. A pesti belvárosban (V., VI., VII.) a VI. kerület bizonyult a legkedveltebbnek. A belvárost övező kerületek (VIII., IX., XIII., XIV.) közül pedig a XIII. kerület.

Budapesti agglomeráció

Hasonló elven megvizsgálta a Duna House a budapesti agglomeráció területeit is. Ebben a szegmensben  Érd, Szentendre és Szigetszentmiklós magasan kiemelkednek a környező települések közül az érdeklődés terén. A Budapesttől északra és keletre fekvő települések közül 2013-ban még Vác emelkedett ki, majd helyét a fővároshoz közelebb fekvő Dunakeszi vette át.

 

Általánosságban elmondható, hogy Budapesten és az agglomerációs településein egyaránt jellemző egy-egy térség kiemelkedése. Ez Budapesten a XIII. kerület, míg az elővárosok közül Érd iránt nagyobb az érdeklődés.

A hozzászólások le lettek tiltva.