Az értékesítői szakma egyre inkább megbecsült

Biztosan te is észrevetted már, hogy az ingatlanok ára az elmúlt években drasztikusan emelkedett. A válság utáni optimizmus és a kereslet-kínálat felborulása azonban nemcsak az ingatlanpiacnak tett jót, hanem a szakmának is. Ugyanis ahogyan az ingatlanok árai felszöknek, úgy az ingatlanos szakma is mindinkább megbecsülésnek örvend.

Egyre többen bíznak meg ingatlanirodákat – köztük minket is – azzal, hogy értékesítsük az otthonukat, hiszen a kereslet egyre inkább növekszik. Ezzel együtt az értékesítői szakma is egyre inkább keresi a “jó beszélőkével megáldott”, ugyanakkor talpraesett szakembereket.

Eljön Amerika?

Az USA-ban az ingatlanos szakma egy rendkívüli módon megbecsült hivatás. Az értékesítőknek vizsgát kell tenniük és úgynevezett Open House-okat tartanak, amik egyfajta “nyílt napok”. Az érdeklődők ugyanis ilyenkor tekinthetik meg az ingatlant.

A szabályozások itthon még enyhébbek, mint Amerikában azonban az emelkedő árak miatt egyre inkább szigorítanak. Ma sem lehet valaki egyik napról a másikra ingatlanszakértő, azonban mentor programunknak köszönhetően akár kezdők is jelentkezhetnek.

ingatlan-ertekesites-munka

Megfordult a trend

A 2008-as világválság rengeteg elbocsátást és bizonytalanságot hozott magával, így utána a 2013-as évek környékén padlón voltak az ingatlanárak. Fizetőképes kereslet hiányában úgy kellett lasszóval fogni a vásárlókat. (Halkan és némileg büszkén megjegyezzük, hogy nálunk a világválság nem volt hatással az eladásokra, kitartó kollégáinknak köszönhetően!)

Azonban a pesszimizmust felváltotta az optimizmus, az ingatlanpiac pedig újra feltámadt tetszhalott állapotából. A trend 2015-ben megfordult, és már a válság előtti szintet is átlépni látszanak a négyzetméterre vetített árak. Vannak azonban, akik így sem tudják eladni az ingatlant annyiért, amennyiért szeretnék. És itt lépnek be a képbe az értékesítők.

Értékesítővel még hatékonyabb

Egy tapasztalt szakember ugyanis egyből átlátja, mi a probléma az adott hirdetéssel. Túlságosan alul-, vagy felülárazott? Rossz minőségűek a képek?

Egy hirdetésnek rengeteg buktatója lehet. Egy jó ingatlanos ismérve, hogy tisztában van az adott környék áraival és az adott ingatlan állapotához mérten meg tudja állapítani, “mennyi az annyi.” Ezenkívül csábító hirdetésszövegeket képes írni, olyanokat, amikbe az ember már első látásra beleszeret. Ez marketing szempontból rendkívül fontos, ugyanakkor kerülni kell a valótlan állításokat, az ugyanis könnyen visszacsap.

Továbbá jó kapcsolati tőkével rendelkezik, így akár kétszer-háromszor olyan gyorsan is eladhatja az ingatlant, mint magánhirdetés esetén.

A hivatás tehát rendkívül összetett, de cserébe sokkal szabadabb életet, kötetlenséget kínál egy sima alkalmazotti állással összehasonlítva.

ingatlanertekesoto-oktatas

Keresik a tanulni vágyó fiatalokat

És természetesen az idősebbeket is. Rengeteg potenciál és eladandó ház van jelenleg a piacon, így sok értékesítőt képes felszívni a szakma. Az ingatlanos hivatásban fontos a jó beszélőkészség és az, hogyan bánsz az emberekkel. A jó kommunikációs készség persze még nem egyenes út a karrier felé vezető úton. Kitartás és sok tanulás kell ahhoz, hogy akkor is meg tudd állni a helyed, amikor a trend éppen nem a piacnak kedvező módon alakul. De ez a szép az egészben, nem igaz?

Amennyiben úgy gondolod, hogy Te is szívesen csatlakoznál a motiváló csapatunkhoz, jelentkezz a mentor programjainkra és legyél te is kiváló szakember!

A hozzászólások le lettek tiltva.