A Duna House értékes szakmát ad a kezedbe

Biztosan Te is észrevetted már, hogy manapság rengeteg ingatlanközvetítői álláshirdetés van. “Legyél te is értékesítő!” “Várunk csapatunkba!”

Ezek általában az ingatlanozás napos oldalát hivatottak bemutatni. Mi őszinték vagyunk mind a vásálóinkhoz, mind hozzád, éppen ezért ebben a cikkben nemcsak az ingatlanértékesítői szakma pozitív oldalát nézzük meg, de betekintést engedünk a kulisszák mögé is.

A szakma napos oldala

Az, hogy a saját idődet oszthatod be, az egyik legnagyszerűbb dolog a világon. Amikor megtapasztalod, hogy nincsen időkorlát, bármikor el tudsz menni a postára vagy a bankba ügyet intézni, ebédelni vagy vacsorázni, akkor érzed igazán azt, hogy a magad ura vagy.

Ha pedig szeretni fogod a szakmád (eláruljuk: nem fogod szeretni, imádni fogod) akkor az idő úgy repül, hogy észre sem veszed. Az életed tele lesz kihívásokkal, eltűnik belőle a szürkeség és a monotónia.

Ráadásul már az elején sem jársz rosszul anyagilag, az évek során pedig egyre csak jobb és jobb lesz. Bár a jutalékok meglehetősen széles skálán mozognak, alapvetően minimum havi 200.000 forinttal biztosan számolhatsz.[a] Ennél persze lehet több is – ez csak rajtad áll.

A szakma nehézségei

Sokan azt gondolják, hogy bárki, aki az utcáról betéved, profi ingatlanértékesítő lehet. Sajnos el kell, hogy keserítsünk, ez nem így van. Ha bárki profi ingatlanos lehetne, nem lenne ennyi álláshirdetés. Azonban a jó hír, hogy kitartással és tanulással elsajátíthatod azokat az alapvető tulajdonságokat, amiknek a segítségével te is lehetsz akár profi. És hogy milyen alapvető tulajdonságokra van szükséged?

Nos jó, ha a következők közül rendelkezel néhánnyal:

  • Jó kommunikációs készség
  • Önbizalom
  • Türelem
  • Empátia
  • Kíváncsiság
  • Bátorság

Ne aggódj, ha ezek közül bármelyik is hiányzik, még lehetsz Te az egyik legjobb. De ne csüggedj akkor sem, ha úgy érzed egyik sincs meg benned. Ugyanis még olyanok is tanulható emberi tulajdonságok, mint a jó kommunikációs készség vagy akár az önbizalom. Ehhez azonban egy elengedhetetlen dolog szükséges, a nyitottság.

Az elején biztosan lesznek majd negatív tapasztalataid vagy hullámvölgyeid. Netán az is megfordulhat a fejedben, hogy abbahagyod. Azonban ha legyőzöd saját magad és úrrá leszel a negatív gondolataidon és képes vagy rajtuk túllendülni, akkor a lehetőségek végtelen tárháza vár majd.

Megfelelő szaktudás nélkül nem éri meg kockáztatni

Azonban ingatlant eladni nagy felelősséggel is jár, hiszen egy ember álmát váltod valóra. Ezért is fontos az empátia: ha bele tudod magad képzelni a vásárló helyzetébe, aki éveken át gyűjtögette a pénzét, hogy a megfelelőt önerőt tudja biztosítani álmai lakásához, akkor foggal-körömmel küzdeni fogsz azért, hogy azt kapja, amit megérdemel.

Ha pedig valaki megválik a házától, akkor a lehető legjobb szöveget fogod megírni neki. Olyat, hogy a lakás szinte magát adja el. Észre kell venned a szépségeket és a hibákat és a szaktudásod segítségével – melyet mi biztosítunk – meg kell határoznod az ingatlan értékét. Az eladónak szüksége van rád, hiszen megfelelő ismeretek nélkül eladni egy ingatlant nemcsak hátrányos, de veszélyes is lehet.

Pörög az ingatlanpiac – akarsz belőle te is egy szeletet?

Sokszor megírtuk már, hogy az ingatlanpiac jelenleg nagyon felpörgött – és nem úgy néz ki, hogy ez az elkövetkezendő években megváltozna. Az ingatlanok árai nőnek, így a jutalékok is egyre magasabbak, ami vonzó akár egy pályakezdő számára is.

Nálunk nem számít, hogy van-e egyetemi papírod, nyelvvizsgád, vagy hogy hányasra érettségiztél matekból. Mi a nulláról készítünk fel téged mindenre, amire az ingatlanos világon belül számítani lehet. Ha te is érzed magadban az elhivatottságot, akkor ne habozz, jelentkezz a csapatunkba!

A hozzászólások le lettek tiltva.