Ezek lesznek a 2019-es év lakástrendjei

Meleg pasztellszínek, finom vonások, mégis kontrasztos enteriőr – évről évre különböző divatirányzatok uralkodnak a lakberendezés terén, amelyek leginkább külföldön éreztetik a hatásukat. Azonban, mint minden, ezek is befolyásolják a hazai stílusirányzatokat.

Bár úgy tűnik, hogy idén nem lesznek forradalmian új trendek, mégis van egy-két érdekesség, amire érdemes odafigyelni.

Egyre merészebb színek

Egy ideje már megfigyelhető, hogy a lakberendezők szeretnek kísérletezni a színekkel. Mára eljutottunk oda, hogy az enteriőrben leginkább a kontrasztos színek dominálnak, általában fehér alapárnyalattal. Ez ugyanis kiválóan párosítható a – manapság reneszánszát élő – feketével, homokkal, barnával vagy arannyal.

Ez a leginkább akkor érvényesül, ha nem dominálja teljesen a belső teret és csak visszafogottan van jelen az enteriőrben.

Idén, főképp a fürdőszobákban alkalmazzák szívesen a feketét, mint alapszínt a falon, amely a kontrasztos fehér burkolattal és a szintén fehér színű káddal igencsak meghökkentő – de egyben elegáns – látványt nyújt.

Sárgaréz illetve bronz dekoráció

A rózsaarany- és egyéb fémek helyett mindinkább találkozhatunk sárgaréz dekorációval. Ezek leginkább a fürdőszobákban jelennek meg: a klasszikus fém színű csapokat és zuhanyrózsákat felváltják a sárgaréz-, illetve bronz telepek.

Ezek a lámpabúráknál is jól megfigyelhetőek: a nappaliban illetve a konyhában is szép lassan lecserélődnek a klasszikus rozsdamentes acél színek. Ezzel pedig leginkább a belső terek meleg, családias hangulatát alapozzák meg.

Természetes elemek

A természetes anyagok, színek, a növények mind-mind nyugtatólag hatnak, ráadásul rendkívül jól mutatnak modern környezetben is. Szerencsére a lakberendezők is felismerték ennek a jelentőségét, így egyre több enteriőrben köszönnek vissza.

A kő-, a gránit- és a fa burkolatok ugyanis nagyon jól mutatnak nem csupán a vidéki házakban, de a kisebb lakásokban is.

Virágos minták

A virágos tapéták leginkább a pasztell, vintage enteriőrökből köszönnek vissza. Több szempontból is jó alternatívát jelentenek: ugyanis adnak egyfajta retro futurisztikus érzést, ha a 70-es évek stílusával és bútoraival vegyítik őket, de megállják a helyüket egy vintage vagy country stílusú belső esetén is.

Shabby chic

A vintage (magyarul talán vidéki ház, de leginkább ezzel a kifejezéssel találkozhatsz) szerelmesei már jól ismerik a shabby chic bútorokat. Ezek egyfajta antikolt, rusztikusnak ható, de új darabok, amelyeket használva jó kontrasztot teremthetsz a modern és a régi stílus között.

Baldachinos ágyak

Megfigyelhető, hogy a trendek időről időre ismétlik önmagukat, így elkerülhetetlen volt, hogy egyszer a baldachinos ágyak is visszatérjenek a hálószobákba. Azonban sok helyen nem a hagyományos, függönyös kivitelt, csupán a natúr ágytetőt választják, ezzel is tovább fokozva a természetességet a lakásbelsőben.

Amennyiben szívesen olvasnál a lakásokról, illetve az ingatlanpiaci helyzetről, nézd meg a többi cikkünket is, ahol további hasznos anyagokat találhatsz!

A hozzászólások le lettek tiltva.