Ezek lesznek a 2019-es év kert és terasz trendjei

Habár úgy tűnik, a jó idő még egy kicsit várat magára, mégis jobb ha már most felkészítjük a kertünket és a teraszunkat a nyárra, hiszen hamarosan berobban a szezon. Ebből az apróból úgy gondoltuk, érdemes megnézni, mik is lesznek az idei, 2019-es év kert és terasz trendjei.

A cikkben megmutatjuk, mely stílusú teraszok hódítanak idén, illetve azt is, mire érdemes odafigyelni a kertben, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki belőle.

Terasz trendek

Egy terasz különleges helyet foglal el az ember szívében, hiszen nyáron ez a központi, társadalmi események helyszíne. Éppen ezért nem mindegy, hogy a barátokkal, családdal való beszélgetések színhelyét hogyan rendezzük be. Hiszen egyrészt tükröznie kell az egyéniségünket, másrészt praktikusnak és kényelmesnek kell lennie, ugyanakkor jó, ha passzol az enteriőr stílusához is. Mielőtt tehát nekiállunk bárminek is, gondosan, előre meg kell tervezni a lépéseket, és magát a dizájnt is.

Költöztesd a kertbe a lakásodat

Az egyik leginkább praktikus szemléletmód ezzel kapcsolatban, ha egyszerűen kiköltözteted a teraszra a bútoraidat. Szerencsére ma már olyan strapabíró berendezések, bútorszövetek vannak, amik bírják az időjárás viszontagságait.

Népszerűek például a polyrattan kanapészettek, amelyek ugyan műanyagból készülnek, de éppen ezért rendkívül ellenállóak. Ehhez pedig jól illik egy – a lakás színével is összhangban lévő – párnaszett.

A másik fontos szempont a terasz burkolatának kiválasztása. Ehhez kiválóak az úgynevezett teraszprofilok vagy teraszburkolatok, amelyek különböző, természetes színben (mogyoró, tölgy, nyír, csak hogy néhányat említsünk) kaphatóak.

Ezeket a burkolatokat pedig érdemes körbeültetni különböző növényekkel, hogy a kertkapcsolat és a terasz-kert közötti átmenet igazán harmonikus legyen.

Kert trendek

Persze jogosan merülhet fel a kérdés, hogy milyen virágot érdemes ültetni a kertbe és a terasz mellé? A külföldi tendenciát tekintve azt láthatjuk, hogy egyre inkább a vadvirágok kerülnek előtérbe.

Csempésszünk vadvirágot a kertbe

Remekül illenek a kerti környezetbe a réti boglárkák és a vajszínű ördögszemek, a vintage stílushoz pedig a ligeti zsálya és az orvosi szappanfű lehet az ideális választás. A vadvirágos kertek leginkább azok számára lehet jó választás, akik szeretik a rusztikus, vidékies megjelenést és nem kedvelik a szabályozott, formálisabb, “sterilebb” kerteket.

Ha kicsi a kert és kevés a hely

Amennyiben nincs elég helyünk, azonban szeretnénk egy kisebb kertet, akkor erre remek alternatíva az, ha függőlegesen ültetjük el a növényényeket. Akár a lécekből készült kerítésen is kialakíthatóak olyan kis rekeszek, amelyek ideálisak a zöldségek, kisebb gyümölcsök (például eper, szamóca) termesztésére és tárolására.

Tehát a lényeg, hogy ne féljünk új dolgokat kipróbálni és igyekezzünk minél inkább egyéni stílusunkra szabottan kialakítani mind a teraszt, mind a kertet.

Amennyiben pedig ingatlan vásárlása előtt állunk, érdemes figyelembe venni azt, hogy mekkora térre, zöld övezetre van szükségünk ahhoz, hogy komfortosan érezzük magunkat. Bár sokszor nem a terasz és a kert az elsődleges szempont az ingatlan vásárlása során, mégis jó, ha látunk benne fantáziát, amely mentén később kialakíthatjuk a saját kis oázisunkat.

A hozzászólások le lettek tiltva.