Üzleti ingatlanok Budapesten

Ha jártál mostanában a fővárosban, bizonyára te is észrevetted, hogy Budapesten nem csupán a lakóingatlanok, de az irodaépületek is rendkívül gyors tempóban épülnek. Szinte nincs olyan része a városnak, ahol ne állnának égbe meredő, magaslati daruk.

Az új fejlesztések terén elég csupán a gigantikus Telekom székházra gondolni, ami nem is olyan rég készült el és mintegy 60 ezer négyzetméteres területen helyezkedik el.

És hogy milyen ingatlanok épülnek jelenleg? Melyek készültek el? Ezeket vesszük górcső alá a cikkünkben.

Amik már megépültek

A már említett Telekom székházon kívül is szép számmal akadnak olyan épületek, amelyek már elkészültek.

Ilyen például a 2018. tavaszán átadott Promenad Garden’s, amely mintegy 25.000 négyzetméteren terül el. Csak a földszint 3.000 négyzetméteres, ahol jelenleg is kiadó üzlethelyiségek várják azokat a beruházókat, akik kedvet éreznek arra, hogy kereskedelmi egységeket létesítsenek. A komplexum egyébként többek között olyan irodák székhelyének ad otthont, mint a a Citibank, az OTP, a Capsys, az Electrolux vagy a Transferwise.

Szintén a Váci úton található a GTC White House, amelyet 2018. júniusában adták át. A 21.564 négyzetméter alapterületű épület igazi környezetbarát ingatlan: zöld tetővel rendelkezik, korszerű hőszigetelésének köszönhetően energiahatékony és az esővíz újrahasznosítására alkalmas rendszer is kiépült.

A Váci Greens irodapark igazi, nagyszabású, több épületegyüttesből álló gigaprojekt, amely összesen 130.000 négyzetmétert foglal magában. Az első, “A” épületet 2017. utolsó negyedévében adták át, míg a “D” épületet 2018. első negyedévében.

Csak ez az irodaház 15 647 négyzetméteres területet foglal magában, a tervezői pedig Vikár András és Lukács voltak. A végső, E és F épületek átadását 2020-21-ben tervezik.

A jelenleg is épülő irodaházak

Budapest legmagasabb épülete lesz a GTC Twist Tower, amely 2018-ban megkapta az építési engedélyt, így már idén megindultak a munkálatok. A csavaros kialakítású felhőkarcoló  23 emeletes, 90 méter magas és 37 ezer négyzetméter alapterületű lesz és jelentősen befolyásolni fogja a Váci út és a Róbert Károly körút kereszteződésének látképét.

Az Agora Budapest projekt közel 130.000 négyzetméteres területet foglal magában. A három ütemes terv első kész épületét, az Agora Towert 2019. végén adják át. A 16 emeletes torony 34.000 négyzetmétert foglal magában. A második etap és az Agora Hub várhatóan 2023-ra készül el.

Hasonlóan a többi gigantikus beruházáshoz, a City 2020 nevezetű projekt szintén a Váci úton kerül kialakításra. Ennek keretén belül összesen öt darab 7, 10 és 18 emeletes épületet adnak majd át, melyeknek összterülete 140.000 négyzetméter. A várható átadásról jelenleg nincs információnk.

Mint te is láthatod a gigaberuházások igencsak jelentős hányada a Váci utat érinti. Az biztos, hogy jelentős infrastrukturális átalakításokra lesz szükség, ha továbbra is élhetővé szeretnék tenni a városnegyedet, ugyanis a beruházások hatására még inkább túlzsúfolt lesz.

A fejlesztések egyébként nem állnak le, folyamatosak az igények, az ingatlanexpressz pedig továbbra is dübörög – nem csupán a lakó-, de az üzleti ingatlanok terén is.

Amennyiben érdekelnek az ingatlanokkal kapcsolatos hírek, újdonságok, olvass minket rendszeresen!