1. Miért van szükségünk ingatlanosra? Miben tud segíteni az, ha igénybe vesszük ezt a szolgáltatást?

Sok olyan ügyféllel találkozunk munkánk során, akiknek a bizalma megrendült az ingatlanosokban. Mert bizony, mint minden szakmában, itt is előfordulnak gyengébben teljesítő szakemberek. Ebben az esetben nagyon nehéz visszaépíteni az ügyfél bizalmát. Éppen ezért most azt járjuk körbe, miért is van szükségünk ingatlantanácsadó segítségére, ha adás-vételben gondolkodunk. Melyek azok a plusz tényezők, melyekért mindenképpen érdemes egy tanácsadó szolgáltatásait igénybe venni, miben tud nekünk segíteni?

Ráadásul sokan úgy gondolják, hogy egy ingatlantanácsadó semmivel nem tesz többet, mint amit megtehet egy magánszemély is. Meghirdeti és megmutatja a kínált ingatlant. Holott ez egyáltalán nem ilyen egyszerű. Egy professzionális és megbízható ingatlanközvetítő iroda munkája ugyanis nem csak ennyiből áll. Olyan plusz értékeket tud hozzáadni a folyamat sikeres végkifejletéhez, mint például a hiteltanácsadás, ügyintézés, ügyvéd biztosítása és természetesen szakszerűen végigkíséri az ügymenetet. Ezzel pedig az ügyfél időt és energiát tud spórolni, valamint a szakszerű hozzáállásnak köszönhetően biztonságban érezheti magát, vagyonát. Arról sem szabad elfeledkezni, hogy az ingatlaneladáshoz komoly marketing tevékenység szükséges manapság. Attól, hogy feltöltöttünk egy ingatlant különböző portálokra, nem ülhetünk nyugodtan, várva az érdeklődőkre. Ráadásul ezek a folyamatok komoly költségekkel is járhatnak, ha szeretnénk, hogy a találati listák elején szerepeljen ingatlanunk.

Mindezek mellett nem utolsó szempont a megfelelő szakmai tudás sem. Fel kell tudni mérni ugyanis, hogy adott földrajzi területen milyenek az ingatlanpiaci árak. Valamint pontosan tisztában kell lenni az adott ingatlan előnyeivel, hátrányaival és ennek megfelelően kell értékesíteni. A megfelelő és szakszerű kommunikáció is elengedhetetlen a sikerhez. Az eladó könnyen benne találhatja magát egy ártárgyalásba is, ami szokatlan szituáció lehet egy magánember számára. Ezekben az esetekben is fontos lehet egy értékesítő jelenléte, aki szakmai hozzáértésével megfelelő mederben tudja tartani a beszélgetést. Egy igazán professzionális értékesítőnek nem csak a szakmai hozzáértése kiváló, de remek kommunikátor is és könnyedén képes kezelni a konfliktushelyzeteket is. Az ingatlanos ráadásul mindkét fél érdekeit képviseli, fontos számára mind a vevői, mind a megbízói igények kielégítése. A cél mindig az, hogy az igények találkozzanak. Éppen ezért sokszor az értékesítő kolléga, mint mediátor működik közre az egyes üzletek megkötése során. A megfelelő tanácsadó és iroda kiválasztásával szakmai, professzionális szolgáltatást vehetünk igénybe, a könnyebb és biztonságosabb eladás-vásárlás érdekében.

 

2./a Mit jelent az IMR (Ingatlan Megosztó Rendszer)?

2011 év közepétől a Duna House elsőként és egyedülállóként megváltoztatta a korábbi piaci gyakorlatot, miszerint a “nagy hálózatok” nem működnek együtt az ingatlanpiaccal. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy bármely ingatlanos kolléga, legyen egyéni vállalkozó, ingatlaniroda vagy ingatlanközvetítő hálózat, köthet velünk együttműködési keretmegállapodást. A megállapodás megkötése után biztosítunk egy Duna House értékesítési partner azonosító számot, amely segítségével Partnerünk együtt tud működni bármely Duna House-os kollégával az ezen a honlapon található kiemelt megbízásaink értékesítésében. Így akár egy 1 fős ingatlaniroda is többezres ingatlankínálathoz juthat! Ez az együttműködési forma abszolút újításnak számított. Első lépésként az együttműködés csak a Duna House kiemelt megbízásaira korlátozódik, mi nem mutatjuk Partnereink ingatlanjait. Ennek oka pusztán az, hogy ügyfeleink és kollégáink megszoktak egy magas fokon ellenőrzött informatikai rendszert (pl. Tulajdoni lap ellenőrzés minden esetben, irodai értékesítési vezető ellenőrzés és jóváhagyás), és tudjuk, hogy sajnos a piacon nem mindenki alkalmaz hasonlóan szigorú működési módszereket.

Természetesen tanulmányozzuk a további optimális együttműködési módot és reméljük, hogy lépéseket fogunk tudni tenni a nyitás irányában. Partnereink számára pedig a most kínált lehetőség is azonnali és óriási előnyökkel jár! Saját vevőik részére tudják válogatni az ingatlanokat a több ezer ellenőrzött, részletes adatokkal rendelkező informatikai rendszerből.

Fontos hangsúlyozni, hogy az együttműködést úgy alakítottuk ki, hogy egyenlő esélye legyen bármilyen ingatlanirodában dolgozó értékesítőnek egy Duna House-os értékesítő kolléga mellett, bármilyen szempontból. Így minden értékesítő egyformán tudja kihasználni az ebben rejlő potenciált.

Nézzük meg, mit is jelent ez pontosan számokban kifejezve:

 • Duna House értékesítő állománya: 1400 fő
 • Ingatlan Megosztó Rendszer: 800 partner
 • SMART Ingatlan értékesítő állománya: 200 fő
 • Otthon Centrum értékesítő állománya hozzávetőleg: 1000 fő

Tehát amennyiben az ügyfél kizárólagos megbízást köt velünk, abban az esetben az IMR-nek köszönhetően megközelítőleg további 3400 fő vehet részt ingatlana értékesítésében. Ezzel növelve az esélyét az ügylet mihamarabbi sikeres lezárásának.

Forrás: dh.hu

 

2./b Mit jelent az, hogy együttműködő partnerekkel dolgozunk?

Az Ingatlan Megosztó Rendszeren keresztül (lásd 2./a pont) külföldi együttműködő partnerekkel dolgozunk együtt a hatékonyabb és gyorsabb ingatlanértékesítésért cserébe. Dinamikusan bővülő ügyfélkörünkben éppen ezért egyre jelentősebbé válnak például a kínai és az orosz vásárlók, érdeklődők. Ezzel is elősegítve az ingatlanok adás-vételi folyamatainak mihamarabbi sikeres eredményét.

 

3. Mit jelent a kizárólagos szerződés? Mivel adunk többet, mint más ingatlanirodák?

Kizárólagos Megbízás esetén Ön az ingatlan értékesítését formailag kizárólag a Duna House-ra bízza, de mivel cégünk 2011 év közepétől nyitott együttműködni bármely ingatlanközvetítővel az országban, így gyakorlatilag valamennyi ingatlanközvetítő eladhatja az Ön ingatlanát saját vevőjének abban az esetben, ha Ön kizárólagos megbízást kötött velünk. (lásd 2. pont)

Tehát kizárólagos megbízás esetén egy Duna House-os ingatlanértékesítő kezében összpontosul maga az értékesítési folyamat, de ebben az esetben az ingatlan megosztó rendszerünknek köszönhetően további ingatlanirodák (pl. Otthon Centrum, SMART Ingatlan) is értékesíthetik kizárólagos megbízásainkat. Ennek fejében, ha összehasonlítjuk azzal a szituációval, mikor egy megbízó több standard megbízást köt különböző ingatlanirodákkal, láthatjuk, hogy sokkal egyszerűbb és kényelmesebb megoldás a kizárólagos szerződés. A kizárólagos szerződés hatalmas terhet vesz le a Megbízó válláról, mert ebben az esetben egyetlen egy személlyel kell kapcsolatot tartania, kommunikálnia és az az egy kolléga szervezi az összes mutatást is. Ráadásul kiemelt megbízásainknak kiemelt megjelenést biztosítunk a hirdetési folyamat során és a kizárólagos megbízás jutaléka is kedvezőbb. Továbbá mivel ennél a szerződésnél egy személy kezeli a beérkező ajánlatokat, így ezzel is segítjük Önt a kialakult licitek lebonyolításában. Az ügyfelek számára pedig létrehoztunk egy online felületet, ahol végig kísérhetik az értékesítési folyamatot. A MyDH oldalán megtekintheti a mutatásokat és a beérkező ajánlatokat egyaránt. Végezetül pedig az energetikai tanúsítvány készíttetésének díja kizárólagos megbízás esetén kedvezőbb, mint más megbízás alkalmával.

A kizárólagos megbízás előnyei:

 • Kényelmesebb,
 • Egyszerűbb,
 • Gyorsabb,
 • Átláthatóbb,
 • Hatalmas hálózattal rendelkezünk,
 • Együttműködünk a piaccal,
 • Kiemelt megjelenést biztosítunk,
 • Kedvezőbb a megbízási jutalék,
 • MyDH online felületet működtetünk a megbízhatóságért,
 • Kedvezőbb az energetikai tanúsítvány költsége.

További információ elérhető a dh.hu oldalán. https://dh.hu/ingatlan-szolgaltatasok/eladna-ingatlanat/16-erv-a-kizarolagos-megbizasunk-mellett

 

4. Mit jelent az, hogy a Duna House nagy hálózattal rendelkezik és mik az előnyei?

A Duna House hálózatának eredményessége 2003 óta töretlen, évről évre egyre több elégedett ügyfelünknek segítünk megoldani ingatlanügyeit. Hisszük, hogy ezt azon törekvésünknek köszönhetjük, hogy igyekszünk szolgáltatásainkhoz – ingatlanvásárlás, ingatlaneladás, hitelfelvétel vagy biztosításkötés – olyan értékeket hozzáadni, amely hatékonyabbá teszi ügyfeleink részére nyújtott segítségünket céljaik elérésében.

Több éves, folyamatos hálózatfejlesztésnek köszönhetően a Duna House országos hálózattal rendelkezik, ezzel is növelve a szolgáltatásainak színvonalát. Ennek köszönhetően mind a megbízói, mind a vevői oldal igényeit sokkal szélesebb körűen, gyorsabban és eredményesebben tudja kiszolgálni a Duna House. Ráadásul a nagy hálózatnak köszönhetően sokkal hatékonyabban tudnak működni keresztértékesítéseink is, ahol a különböző irodáink dolgozói kölcsönös együttműködés keretei között szolgálják ki ügyfeleik igényeit. Ennek segítségével minden területet lefedünk az ország különböző pontjain.

 

5. Mit jelent, hogy minősített vevőkkel dolgozunk?

Nálunk kiemelten fontos szempont, hogy ne raboljuk ügyfeleink idejét. Éppen ezért az Ön ingatlanát csak olyan vevőjelölteknek fogjuk mutatni, akiket már minősítettünk és tudjuk, hogy az Ön tulajdona megfelelhet nekik. Mielőtt személyesen megtekintenék az ingatlant, megismertetjük ügyfeleinkkel az ingatlan paramétereit, megmutatjuk a fotókat és a pontos alaprajzot. Igény esetén szívesen tartunk irodai prezentációt a vevőinknek, egyrészt a személyesebb együttműködésért és az igények még pontosabb felméréséért, valamint ezzel is csökkentve az esélyét annak, hogy „lakásturisták” rabolják megbízóink drága idejét. Célunk, hogy kizárólag olyan vevők nézzék meg az Ön ingatlanát, akiknek a vásárlás szempontjából tényleg megfelelő lehet.

Ha ügyfelünk hitelből szeretne vásárolni, már az első kapcsolatfelvételkor lehetőséget kínálunk számára díjmentes pénzügyi konzultáción való részvételre. Vevőjelöltjeink így már pontosan tudják, hogy pénztárcájuk alapján mely ingatlanok jöhetnek szóba a keresés folyamán. Tehát a minősítési folyamat során teljesen körüljárjuk és átbeszéljük ügyfeleink igényeit, hogy azoknak a paramétereknek megfelelően kezdhessük el a közös munkát. Figyelünk arra, hogy az igények és a realitás mindig találkozzanak egymással. Ezzel is elősegítve a minél hatékonyabb és sikeresebb együttműködéseket.

 

6. Mik a Vevői oldal előnyei, ha a Duna House irodáin keresztül vásárol ingatlant?

Ha ingatlanvásárláson gondolkodik számos tényezőt figyelembe kell vennie. Éppen ezért célszerű kérni ingatlanértékesítő szakember segítségét, aki háttértámogató munkájával könnyebbé és biztonságosabbá tudja tenni ezt a folyamatot. Nézzük is meg, milyen előnyökkel jár, ha kollégáink közül választ segítő kezeket.

Ügyfél, Vevő, Verseny, Labda, Mintegy

 • Csak és kizárólag jogtiszta ingatlanokkal foglalkozunk. Minden egyes ingatlanunknál frissen lekért a tulajdoni lap és rendezettek a tulajdoni viszonyok.
 • Közel 27.000 ingatlankínálat áll rendelkezésére a Duna House adatbázisán keresztül.
 • Rejtett költségek nélkül dolgozunk! Se részünkről, se Megbízóink részéről nem merülhetnek fel nem várt költségek.
 • Minden ingatlan megtekintésünk szervezett keretek között zajlik. Minden, az ingatlannal kapcsolatos dokumentációt bemutatunk érdeklődőinknek, a hiányos elemeket pedig beszerezzük. Értékesítőink végig kísérik Önt az ingatlanüzlet lezárásában, az adásvételi szerződés aláírásáig, igény esetén a birtokbavételig.
 • Minden egyes megbízásunkat a kellő figyelemmel és körültekintéssel kezeljük. Bonyolultabb ügyek megoldásában is bátran kérheti tapasztalt kollégáink segítségét. (pl. gyámügy, külföldi tulajdonosok, eszközkezelő)
 • Nálunk díjmentesen kaphat hitel tanácsadást, valamint jobb hitelkonstrukciókkal bírunk versenytársainknál. A Duna House részére egyes hitelintézetek akciós termékeket, ajánlatokat biztosítanak.
 • Innovatív Értékesítő Értékelő Rendszerünknek köszönhetően az értékesítőink objektív eredményessége és korábbi ügyfeleink tapasztalata alapján név és település szerint is választhat kollégáink közül.

További információ elérhető az alábbi oldalakon:

https://dh.hu/ingatlan-szolgaltatasok/vasarolna

https://dh.hu/ingatlan-szolgaltatasok/vasarolna/gyik

https://dh.hu/ingatlan-szolgaltatasok/vasarolna/gyakori-jogi-kerdesek

 

7. Mik a Megbízói oldal előnyei nálunk?

Az előző pontokon keresztül több minden említésre került, melyek mind-mind a Megbízóink ingatlanainak sikeres és gyors eladását támogatják.

De lássuk őket összefoglalva is:

 • 1998 óta stabil, eredményes és átlátható működést folytat a Duna House.
 • 33 millió oldalmegtekintésünk volt csak a 2016-es évben.
 • 50 ezer aktív, minősített vevővel rendelkezik adatbázisunk.
 • Az Ingatlan Megosztó Rendszerünknek köszönhetően bármely ingatlanos kolléga, legyen egyéni vállalkozó, ingatlaniroda vagy ingatlanközvetítő hálózat, köthet velünk együttműködési keretmegállapodást. Ennek megfelelően kizárólagos megbízás esetén az IMR segítségével megközelítőleg további 3400 fő vehet részt ingatlana értékesítésében. Ezzel növelve az esélyét az ügylet mihamarabbi sikeres lezárásának.(2-3. pont)
 • Több éves, folyamatos hálózatfejlesztésnek köszönhetően a Duna House országos hálózattal rendelkezik, ezzel is növelve a szolgáltatásainak színvonalát. Ennek köszönhetően mind a megbízói, mind a vevői oldal igényeit sokkal szélesebb körűen, gyorsabban és eredményesebben tudja kiszolgálni a Duna House. Ráadásul a nagy hálózatnak köszönhetően sokkal hatékonyabban tudnak működni keresztértékesítéseink is, ahol a különböző irodáink dolgozói kölcsönös együttműködés keretei között szolgálják ki ügyfeleik igényeit. Ennek segítségével minden területet lefedünk az ország különböző pontjain. (4. pont)
 • Minden esetben minősített vevőkkel dolgozunk ezzel is csökkentve az esélyét annak, hogy „lakásturisták” rabolják megbízóink drága idejét. (5. pont)
 • Ha nem szeretne bajlódni eladásra váró ingatlanával és már nem is él benne, lehetősége van megbízott kollégánknak átadnia lakáskulcsát, így a bemutatások alkalmával sem kell részt vennie, csak várnia kell a sikeres ügylezárást. A bemutatások alkalmával pedig lábzsákot használunk, ezzel is figyelve otthona tisztaságára.
 • A CMA (piaci összehasonlító elemzés) segítségével felmérjük az Ön otthonához hasonló ingatlanok eladási árait az elmúlt fél évből és díjmentes értékbecslést végzünk Önnek ezen adatok összesítéséből. Ennek segítségével pedig reális képet tud kapni ingatlana értékéről.
 • Amennyiben pedig Ön befektetés céljával szeretne ingatlan vásárolni, abban az esetben is tudunk szakmai háttértámogatást és tanácsot adni. Várjuk bizalommal!